Labels

Wednesday, October 29, 2014

MATI HIDUP KEMBALI

Assalamualaikum..

Post kali ini ,aku nak kongsi pasal UP and DOWN dalam hidup kita.Kalau perasan aku dah lama tak update blog ni..mungkin boleh cakap masalah nak dapatkan wifi/internet kat tempat baru..tapi kalau fikirkan balik..itu semau alasan...alasan sebab rasa malas...

Orang selalu cakap,buat baik berpada-pada,buat jahat jangan sekali..but pasal buat baik ni kan..kita mesti susah nak istiqamah kan..padahal masa mula-mula buat baik dulu..semangat…macam-macam kita plan..

Sebenarnya kita ini bukan tak tahu nak buat baik.senua orang biasanya ada perasaan nak buat baik dalam diri dia..kalau tak ada,,bukan orang laa kot..tapi selalunya kita hanya tahu..jarang faham…atau lebih teruk lagi …tahu dan fahamTAPI TAK NAK BUAT..

In summary,,bila kita dah buat baik..kadang-kadang kena paksa diri sikit nak ISTIQAMAH…
Dan kalau kita masuk dalam situati TAHU DAN FAHAM TAPI TAK NAK BUAT…itu tanda iman tengah low…doa dan usaha kuat sikit..kadang-kadang Allah nak upgrade kita punya iman dengan cara yang lain.





No comments:

Post a Comment