Labels

Friday, May 16, 2014

ISTIHARAH....Kita bukan wali

OK post kali ini pendek je...sebab rasanya macam dah agak terlambat...but still you have your time to choose

Sebulan dua ini ramai remaja sebaya saya bercelaru memilih jalan masa depan masing-masing...ada yang nak ke sana tapi dicampak jauh ke utara...ada pula yang buat leap of faith masuk matrik(sebab ramai kata matrik hardcore)

1.CARA BUAT SOLAT ISTIHARAH

-NIAT "sahaja aku solat sunat istiharah dua rakaat kerana Allah"
- Solat laa macam biasa
- masa doa..mintalah bantuan Allah untuk membrikan yang terbaik untuk kalian..
P/S = doa khusus boleh cari di google ataupun youtube ada banyak

Saya ingin fokuskan tentang jawapan istiharah..ada yang kata dapat mimpi laa petunjuk  laa..dan sebagainya..kenapa post kali ni tajuk dia ada KITA BUKAN WALI...
sebab pada saya jawapan bagi istiharah ialah ketenangan hati..kita bukan wali nak tahu mimpi kita itu betul atau salah..bukan juga wali untuk tahu mana satu petanda bagi Allah


No comments:

Post a Comment