Labels

Wednesday, October 29, 2014

Segan Dengan ALLAH

Assalamualaikum

Manusia biasa tak maksum,dosa dengan kita itu memang tak dapat dielakkan...hari-hari kita doa minta syurga...minta itu-ini..mohon diampunkan dosa...but still..esok terbuat lagi dosa yang sama...atau sengaja buat dosa yang sama..sebab iman kita bukan consistent je sama level..ada naik turun...

buat dosa...taubat...buat dosa...taubat...buat dosa...taubat....sampai dan jadi rutin....sampai satu tahap kadang-kadang kita lemas...

lemas dalam buat dosa..lemas dalam taubat tiap-tiap hari..and we give up..kita berhenti taubat....sebab kita rasa segan...segan dengan Allah...hari ini kita mohon ampun kat Dia..esok kita ulang lagi...
dan..ada bila kita dah give up..kita semakin jauh..jauh dari Dia..

Aku share pengalaman sikit kat sini

Allah tak pernah jauh dari kita...KITA YANG JAUHKAN DIRI DARI DIA...
Kita rasa Allah dah tinggalkan kita...infact...tanda Dia sentiasa ingat kita adalah dia masih bagi kita peluang intuk rasa macam Dia dah tinggalkan kita.KITA MASIH MAMPU INGAT DIA(ALLAH)

ada kawan aku cakap..jangan give up
RAHMAT ALLAH LEBIH LUAS DARI KEMURKAANNYA...ko nak lari mana kalau ko jauhkan kiri ko dari DIA..




No comments:

Post a Comment